Welkom Jan!
Met een glimlach, een dosis energie, handigheid en bereidwilligheid is Jan’s stage van start gegaan. We kijken uit om komende maanden met hem te werken en samen ons in te zetten om nog meer Rotterdammers in kwetsbare situaties te helpen! Hieronder stelt hij zich voor..

Mijn naam is Jan van Vliet en afgelopen september ben ik gestart met een studie Social Work. Aangezien ik in een totaal ander beroep werkzaam ben zocht ik een stage-adres om praktijkervaring te kunnen opdoen. Al enige tijd volg ik de activiteiten van stichting Anders en toen ik een oproep zag dat er plaats was voor een stagiaire heb ik me direct aangemeld.

Na een paar leuke gesprekken ben ik inmiddels sinds begin oktober aan de slag voor deze prachtige stichting en fijne club mensen. Wat me raakt als mens is de moeite in de maatschappij. Zoveel mensen die op een of andere manier teleurgesteld zijn en/of in moeilijke omstandigheden terecht gekomen zijn. Grote vraag is dan wat je ermee doet: probeer je als een beter mens uit zo’n situatie te komen of zink je dieper weg in een vicieuze cirkel waardoor het leven steeds minder zin krijgt.

Graag wil ik als (toekomstig) professional een bijdrage leveren om medemensen als beter mens uit hun (crisis)situatie te laten opstaan. Samen met een groeiende groep ondernemers de handen ineenslaan om tot dit doel te komen. En precies daarom voel ik me nu al helemaal thuis bij stichting Anders. Met elkaar ontdekken hoe mooi het is om te geven en te ontvangen. Want geven maakt rijk en samen maken we Rotterdam nog mooier!