Echtpaar Leeflang in Rotterdam leven allebei van een uitkering. Zij hebben maandelijks net genoeg geld om rond te komen. Zij hebben geen sociaal netwerk en beiden kampen met psychische en gezondheidsproblemen. Mevrouw Leeflang is minder valide, omdat zij één oog mist.

Nu ligt er door de hele woning vinyl met allemaal gaten erin. Dit zorgt voor extra risico op valgevaar. Helaas zijn er geen financiële middelen om een nieuwe vloer te bekostigen.

Zo kwam een hulpvraag om een nieuwe vloer bij ons binnen. Na een huisbezoek zijn wij direct aan slag gegaan. En hoe snel kan het dan gaan?! Binnen 2 dagen na het huisbezoek konden wij hun al op de hoogte brengen dat er match was gelukt met @Uniek Wonen.

@Uniek Wonen wilde niet alleen een vloer van 70m2 geven, maar deze ook komen leggen! Hoe fijn is dat. Zij kwamen een dag voor het weekend om de vloer in de hal, woonkamer en keuken te leggen. En de maandag na het weekend voor de vloeren in de 2 slaapkamers.

Op deze manier kon familie Leeflang, met hulp van vrijwilligers, de spullen intern verhuizen.

De uitdrukking ‘moe maar voldaan’ past hier helemaal bij. Voor echtpaar Leeflang was het heel intensief, maar de blijdschap en dankbaarheid was nog veel groter. Zo kijken zij hierop terug.

@Uniek Wonen, heel hartelijk bedankt dat zij via jullie deze unieke kans hebben gekregen! Wat een verschil hebben jullie gemaakt.

 

Zijn er nog meer ondernemers die kwetsbare Rotterdammers een unieke kans gunnen, zoals Uniek Wonen dat heeft gedaan? Laat het ons weten! Met elkaar maken wij het verschil!