Meneer van Soest komt uit een zeer moeilijke situatie. Vrij recent heeft hij een benedenwoning mogen betrekken met een kleine tuin. Helaas is er, vanwege het ontbreken van erfafscheidingen, geen enkele vorm van privacy mogelijk in de tuin. Met dank aan @Dick de Jong Hoveniers VOF heeft meneer van Soest prachtige schuttingen mogen ontvangen. Door het team van Dick zijn ze ook gelijk dezelfde dag nog geplaatst zodat meneer vanaf heden toch zijn ‘eigen’ tuintje heeft. Dit geeft hem bescherming en gevoel van veiligheid. Dick de Jong en team: enorm bedankt voor al jullie inzet om deze meneer te helpen.  

In een andere wijk van Rotterdam hielpen we een meneer met ernstige oorlogstrauma’s die niet de moed had om in zijn tuintje te zitten vanwege het open karakter ervan. Gelukkig was daar @Aardoom Hoveniers die graag wilden meehelpen om deze meneer weer een veilige thuis te geven en te kunnen laten genieten van zijn tuin. Tegen het bestaande hekwerk werden mooie rieten schermen geplaatst, in de tuin staptegels gelegd en beplant met diverse onderhoudsvrije plantjes. Team Aardoom: ook jullie enorm bedankt voor de gedane inzet en bijdrage! 

Tuinendag – deel 2 Antwan Totaal 

Als alleenstaande moeder met jonge kinderen is het leven al uitdagend.  Zeker als je de taal niet zo goed spreekt en uit een zeer moeilijke situatie komt. Op het moment dat je dan een huis met een tuin aan het water toegewezen krijgt komt er een groot probleem bij. Voortdurend de angst dat je kinderen in hun enthousiasme tijdens het spelen in het water terecht komen. Omdat er geen goede afscheiding aanwezig is heeft deze mevrouw bij een plaatselijke supermarkt om twee pallets gevraagd die ze provisorisch voor het open gedeelte gezet heeft. Vanuit de hulpverlener die bij dit gezin betrokken is kregen we de vraag of we hier iets mee konden.  

Bij een partner in tuinmaterialen mochten we een rol gaas, benodigde palen en krammen ophalen om een stevige afscheiding langs de sloot te maken. Helaas heeft mevrouw geen netwerk of anderen die haar hierbij konden helpen zodat het probleem niet direct verholpen kon worden. Gelukkig was daar @Antwan Tuintotaal die op onze jaarlijkse tuinendag graag wilde meehelpen. Dankzij twee vakbekwame medewerkers stond er al snel een stevig hekwerk langs de sloot. Er werd gelijk nog wat onderhoud gepleegd aan het groen in de tuin en de verwilderde boom die erin stond. Dankzij de mannen van Antwan Tuintotaal heeft mevrouw nu een grote zorg minder en kan ze met een gerust hart haar kinderen buiten laten spelen. Bedankt Anton en medewerkers van Antwan Tuintotaal.