”Dit kan toch niet?” zegt Nora Ennahachi  operationeel directeur van Mondzorg Centrum Rotterdam. Ze is in gesprek met Luciënne Kom (projectleider Sociale Tandarts binnen stichting ANDERS Rotterdam) en hoort het verhaal van 60 Rotterdammers die pijn hebben, geen mondzorg kunnen betalen en op de wachtlijst van de Sociale Tandarts staan.  Inmiddels werken we alweer 3 jaar met verschillende tandartsen die bereid zijn om mensen in nood met acute klachten kosteloos te helpen. Toch gaat Mondzorg Centrum Rotterdam weer net een stap verder; een eigen tandartsdag. Op 8 juli gaan zij 56 mensen helpen aan een kosteloze tandartsbehandeling

Wie heeft deze hulp nodig? Bijvoorbeeld Simone*, een jonge vrouw die na intensieve chemobehandelingen ook een afgebroken kies heeft. Door de onverwachte zorgkosten heeft zij geen financiële middelen om naar de tandarts te gaan. Of *Yassir, hij begint binnenkort bij een nieuwe baan met een representatieve taak. Hij heeft pijn in zijn gebit en het ziet er ook niet goed uit. Hij hoopt dat de tandarts de pijn wegneemt en zijn gebit zodanig kan herstellen dat hij met vertrouwen kan starten.Of een ouder stel, het leven zat erg tegen en ze bouwde schulden op en moesten hun huis uit.  Ze hebben nog een jaar te gaan tot ze uit de schuldsanering zijn. Zij kijken daar onwijs naar uit omdat ze dan weer kunnen gaan sparen om naar de tandarts te gaan om de pijn in de mond op te lossen.

”De wachtlijst voor de sociale tandarts is lang, daarom zijn we erg blij met de hulp op deze dag. Door de inzet van Nora en haar collega’s kunnen we 56 personen in nood helpen! Mensen in kwetsbare situaties, met onvoldoende financiën en acute klachten aan het gebit.” N.a.v. de jaarlijkse Rotterdamse Tandartsdag werd Nora nog meer geraakt door dit onderwerp. Ze helpt graag mee en zet zich samen met haar collega’s vol in om te helpen.

Wil jij ook meehelpen als tandarts? Meld je aan via www.socialetandarts.nl

 

* Namen zijn gefingeerd