Vandaag was het eindelijk zo ver! 3 ingewikkelde tuinvragen worden opgepakt door verschillende hoveniers, groenbedrijven en andere organisaties. Leuke vragen? Uhhh tja vooral erg uitdagende vragen.

Gedurende het jaar pakken we tuin-hulpvragen op. Niet eens om een tuin mooi te maken maar voor overwoekerde tuinen, bamboe ontploffingen, grote afstervende bomen en wildgroeiende klimop tegen te gaan. Dreigende boetes van de woningcorporaties, boze buren en geen toegang meer tot achterdeuren zorgen ervoor dat we met elkaar het probleem willen oppakken. Hulpvragers zijn Rotterdammers in kwetsbare situaties en vaak met gezondheidsproblemen. Denk aan hulpvrager met een hersenbloeding of iemand met COPD in een rolstoel. Mensen die dit probleem zelf echt niet kunnen overzien of aanpakken.

Vanochtend stonden we bijvoorbeeld met Bjorn Elzinga in een overwoekerde tuin. De hulpvraagster heeft last van hevige depressies waardoor ze weinig naar buiten gaat en de tuin bijhouden niet kan overzien. Door de jaren heen lijkt haar tuin meer op een kleine jungle. En het team van John Volk Boomverzorging die aan de slag ging met ontplofte bamboe en hoog gegroeide klimop. Tot de kapotte poort en schutting van een alleenstaande moeder met een hersenbloeding waar Antwan totaal aan de slag is gegaan.

Het zijn wel meteen grote vragen, maar onze partners zijn daar niet bang voor. Met creativiteit, handigheid en betrokkenheid zetten zij zich in om echt een verschil te maken. Niet alleen vandaag maar ook doorlopend gedurende het jaar zetten ondernemers zich in voor kwetsbare Rotterdammers zoals Aardoom, Dick de Jong, VDKVDW, Tim Kok Hoveniers, Hazelnoot Hovenier. We zijn hen ontzettend dankbaar!