Afgelopen woensdag 30 juni was een bijzondere dag. Het was de afsluitende ceremonie van het Groeiprogramma van het Oranje Fonds waar stichting ANDERS sinds 2017 aan heeft deelgenomen. Stichting ANDERS verbindt lokale noden van de meest kwetsbare mensen aan ondernemers die met hun eigen product of dienstverlening in actie komen. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima waren aanwezig om de 22 deelnemers van het groeiprogramma persoonlijk te feliciteren en met ze in gesprek te gaan.

4 jaar lang investeren
In 2017 werd stichting ANDERS geselecteerd voor het exclusieve Groeiprogramma van het Oranje Fonds. Het programma is bedoelt om sociale initiatieven met de potentie en de ambitie om op te schalen te helpen groeien. De afgelopen 4 jaar was Robert de Heer als initiatiefnemer onderdeel van het programma namens stichting ANDERS. Door de jaren heen waren er tál van trainingsdagen, workshops en persoonlijke begeleiding voor alle deelnemers. Daarnaast zorgde het fonds voor een belangrijke financiële ondersteuning zodat de groeiambitie ook echt kon worden waargemaakt.

Groei
Mede door deze belangrijke steun en support heeft de missie van ANDERS de afgelopen jaren kunnen groeien. Na een succesvolle start in de Drechtsteden groeide het werk naar Rotterdam, Eindhoven, Amstelland, en wordt en gewerkt aan een opstart van ANDERS in de regio Foodvalley, Gorinchem en Den Haag. De komende jaren hoopt stichting ANDERS op nog veel meer plekken van de grond te komen. Omdat er in heel Nederland zowel lokale noden als bereidwillige ondernemers bestaan biedt dit veel kansen voor een verdere opschaling.

Compliment
Robert de Heer vertelt: “Het was een geweldig avontuur om de afgelopen jaren samen met het fonds te mogen groeien. Zowel in kwaliteit als kwantiteit hebben we belangrijke stappen mogen zetten. Dat de koning en koningin aanwezig waren voor de uitreiking was een bijzonder moment. Het is echt een groot compliment aan iedereen die onderdeel is van onze missie. Een compliment voor alle moedige hulpvragers, de honderden betrokken ondernemers, onze trouwe vrijwilligers, de vele bestuursleden, de projectleiders, coördinatoren, en natuurlijk alle nieuwe initiatiefnemers.”

Word jij ook zo enthousiast van de missie van ANDERS en wil je meebouwen aan deze beweging van geven?

Foto’s: Marco De Swart