Seminar met Annemarie van Gaal: Succesvol ondernemen, maar dan ANDERS

Op woensdagavond 28 september 2022 vond het jaarlijkse inspiratie seminar van stichting ANDERS plaats.

“Succesvol ondernemen, maar dan ANDERS”
Na Ben Tiggelaar (2017), Jan Peter Balkenende (2018), Berthold Gunster (2019) en Jos Burgers (2021) is het dit jaar Annemarie van Gaal die de aanwezigen zal inspireren.

We zijn trots dat dit jaar Annemarie van Gaal onze spreker is. Annemarie is een bekende, succesvolle ondernemer en veelgevraagd spreker. Daarnaast is ze bekend van diverse televisieoptredens en is ze auteur van vele boeken. Naast al dit zakelijke succes is ze vanuit haar werk ook altijd betrokken bij de kwetsbare kant van de samenleving. Een geweldige match met ANDERS. Tijdens het seminar deelt ze met ons wat het volgens haar betekent om een succesvolle ondernemer te zijn.

Je aanwezigheid is direct een investering in de missie van stichting ANDERS. De opbrengst van de avond komt ten goede aan haar verbindende werk richting kwetsbare mensen. Annemarie werkt belangeloos mee aan het seminar, omdat ook zij enthousiast is over de missie van ANDERS.

KAARTEN
– Ticket: € 55,- p.p.
– 5 entreekaarten voor € 210,-
– 10 entreekaarten voor € 400,-
Entreeprijs is inclusief koffie/thee, hapje/drankje én netwerken.


LOCATIE EN TIJD
Van der Valk Ridderkerk
Krommeweg 1, Ridderkerk
Inloop: 19.00 uur
Start: 19.30 uur
Einde: 22.00 uur

STICHTING ANDERS
Stichting ANDERS zorgt samen met ondernemers voor de aller kwetsbaarsten in de samenleving. De stichting verbindt lokale noden van kwetsbare mensen aan de producten/diensten/talenten van betrokken ondernemers die hiervoor in actie willen komen. Vervolgens komen ook de hulpvragers zelf in actie voor een goede daad naar iemand. Zo bouwt de stichting aan een beweging van geven.

ANNEMARIE VAN GAAL
Op de eerste plaats is Annemarie een ondernemer in hart en nieren. Eind jaren tachtig verhuisde ze met haar destijds zesjarig zoontje naar Rusland om daar twee jaar later, haar eigen mediabedrijf op te zetten. Een spannende en avontuurlijke tijd in een land dat in een permanente staat van crisis verkeerde. Iedere dag opnieuw moest ze onconventionele oplossingen bedenken voor de vele uitdagingen waar ik mee geconfronteerd werd.

In de negentiger jaren probeerden talloze internationale mediabedrijven, tevergeefs om voet aan de grond te krijgen in Rusland. Toch lukte het haar om het bedrijf Independent Media op te zetten. Het groeide uit tot de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland.

Met 700 medewerkers gaven ze een twintigtal consumentenbladen, dagbladen en vakbladen uit. In 2000 verkocht ze haar belang in Independent Media en verhuisde ze terug naar Nederland.

Terug in Nederland heeft ze diverse bedrijven gestart in onder andere de media, retail- en vastgoedsector. Daarnaast investeerde ze in een aantal bedrijven in binnen- en buitenland.

Ze is commissaris bij een aantal bedrijven, lid van de Raad van Advies bij DUO en bestuurslid bij Start Foundation, een stichting die de arbeidsmarkt geschikt wil maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze heeft diverse corporate finance adviseurs als CVC en BC Capital Partners geadviseerd bij overnames en ze is lid van de Raad van Toezicht geweest bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Daarnaast kennen veel mensen haar van televisieprogramma’s als Dragons Den, Een Dubbeltje Op Zijn Kant en Crisis in de Tent en wordt ze veel gevraagd als tafelgast bij talkshows als Op1, Goedemorgen Nederland of Jinek.