Gezocht: initiatiefnemer voor baan vol Lef & Liefde

Zie je het voor je? Dankzij jouw contact met lokale ondernemers slapen de kinderen van een kwetsbaar gezin weer in een eigen bed, wordt de tuin van een oudere bewoner met een spierziekte weer begaanbaar, worden de sloten van een woning vervangen na huiselijk geweld, krijgen moeders van de voedselbank een knipbeurt aangeboden, en ga zo maar door. Dat is het werk van stichting ANDERS. Het concept staat als een huis, maar nu zoeken we jou nog. We nemen je op deze pagina graag mee in deze ondernemende kans op een baan vol geloof, hoop en liefde!

Bij ANDERS zetten wij ons elke dag in voor kwetsbare mensen en kijken we in ons netwerk welke ondernemers met hun specialisme het verschil kunnen maken. Samen bouwen we aan een beweging van geven want vervolgens geeft ook iedereen die wordt geholpen zelf een goede daad door aan een ander.

Ga jij het verschil maken in jouw omgeving?

Stel, je meldt je aan om jouw eigen stichting ANDERS op te starten. In de betaalde opbouwfase begin je met een marktonderzoek, zoek je een bestuur, werf je fondsen en bereid je de start voor van de nieuwe stichting. Het lokale welzijnswerk deelt hulpvragen met je en jij mobiliseert ondernemers om zich in te zetten voor deze lokale noden. De betrokken ondernemers ondersteunen het werk ook financieel. Samen met het maatschappelijk werk en je ondernemersnetwerk maak je mensenlevens mooier.

Het verhaal van Tamara

Het is een werk dat vraagt om een ondernemers mentaliteit en een groot hart. Of zoals wij ook wel zeggen; LEF & LIEFDE. Het is ook een werk dat bergen verzet in mensenlevens. Neem nu het verhaal van Tamara:

Haar man verliet haar en haar kinderen, maar niet voordat hij het huis kort en klein sloeg. Zelfs de deuren van de kinderkamers zaten vol gaten. De hulpverlening eiste dat de kapotte deuren en muren zouden worden hersteld omdat de kinderen anders niet meer thuis zouden kunnen wonen. Tamara had zelf nauwelijks sociaal netwerk en de huurbaas voelde zich niet verantwoordelijk. Via ANDERS werd er een aannemersbedrijf gevonden die met liefde en met veel snelheid de woning wilde herstellen. Al snel werd er nieuwe rust in het leven van Tamara en haar kinderen gebracht en werden ze niet meer dagelijks herinnerd aan deze nare geschiedenis. Tamara zelf gaf ook een goede daad door aan een van haar buren. Ze besloot voor ze te koken, want ook zij gingen door een moeilijke tijd. Het resultaat? Een stroom van compassie en naastenliefde door de inzet en bemiddeling van ANDERS en de betrokken ondernemers.

5 plekken beschikbaar voor een betaalde opbouwfase

Nadat de stichting is opgestart ga je in dienst bij je eigen nieuwe stichting ANDERS. Tot die tijd is er werk aan de winkel. De ervaring leert dat deze opbouwfase minimaal 6 maanden duurt. We bieden je de mogelijkheid om 6 maanden lang betaald te bouwen aan de start van deze nieuwe missie in jouw regio, om vervolgens in dienst te gaan van je eigen nieuwe stichting ANDERS. We hebben momenteel, in samenwerking met het Oranje Fonds, 5 plekken voor een betaalde opbouwfase. We horen graag van je zodat we de kans en de voorwaarden kunnen bespreken.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt lef & liefde
 • Je wordt enthousiast van pionieren en bent ondernemend ingesteld
 • Je weet ondernemers aan je te binden en te enthousiasmeren
 • Je bent beschikbaar om de komende 6 maanden 12-16 uur per week te bouwen aan deze nieuwe stichting
 • Je staat bekend om je doorzettingsvermogen en hebt een langetermijnvisie
 • Geloof, hoop en liefde zijn ook voor jou belangrijke drijfveren in het leven

Wat mag je van ons verwachten?

 • Wij bieden je de mogelijkheid om 6 maanden lang betaald te bouwen aan de nieuwe ANDERS stichting met aansluitend een dienstverband
 • Wij gaan jou intensief ondersteunen en coachen bij in deze opbouwfase
 • Je krijgt toegang tot een digitale toolkit boordevol informatie om de werkwijze van ANDERS toe te leren passen
 • Wij helpen je bij het opbouwen van een netwerk en het aanvragen van subsidies en fondsen.
 • Na minimaal een half jaar opbouwfase vieren we de overdracht van het concept en de licentie naar jou als initiatiefnemer. Zo kun jij echt aan de slag, ondersteund vanuit ANDERS Nederland!

—–

Reageren

Ben jij dé kandidaat die past binnen deze functie? Reageer direct en stuur jouw persoonlijke motivatie op via info@stichtinganders.nl of stel je vragen aan Robert de Heer via 0617479738

Je kunt je ook vrijblijvend aanmelden voor onze volgende online info sessie of lees hier de mooiste verhalen van onze regioleiders!