Het was af en toe verwarrend voor me: 2 hulpvragen, een paar straten bij elkaar vandaan, allebei over een tuin en een scootmobiel.  En ook nog eens in dezelfde periode.

In hetzelfde schuitje
Bij de eerste hulpvraag ging het om een poort en de toegang tot de schuur. Mieke kwam in aanmerking voor een scootmobiel maar kon deze, op dat moment, niet achter slot en grendel stallen en dit is wel een harde eis vanuit de WMO. Met een scootmobiel zou ze haar zelfstandigheid weer terug krijgen. Door haar reuma kon ze niet meer fietsen, een klein stukje lopen of boodschappen kon ze al helemaal niet meer zelfstandig doen. Als gevolg daarvan kwam ze bijna het huis niet meer uit. Met een bredere en stevige poort en het ophogen van de toegang tot de schuur zou de scootmobiel door de WMO geleverd kunnen worden. Maar zonder netwerk of financiële middelen leek dit voor haar onhaalbaar.

Een paar straten verderop een soortgelijke vraag: Elly kan door artrose niet ver meer lopen en is daarom afhankelijk geworden van een scootmobiel. Maar het pad naar de schuur was te krap, waardoor ze met de scootmobiel door grond zou moeten rijden en vast kon komen te zitten. Ook hier dus geen scootmobiel voordat dit probleem opgelost zou worden.

Gouden handjes
Gelukkig waren 2 van onze partners bereid om een oplossing te bieden. Bij Mieke kwam A-Garden in actie: ze hadden nog een poort staan en stuurden een paar handige mannen die de klus konden klaren. Mieke zorgde voor koffie en een praatje. Na een halve dag flink doorwerken kon de scootmobiel worden besteld. Ik heb al veel blije reacties van hulpvragers mogen meemaken, maar de reactie van Mieke staat in mijn top 3! ‘Gouden handjes hebben die mannen, de poort helemaal afgewerkt met latjes, stoeptegels op maat gemaakt, zo ontzettend blij mee, super, ik heb ze 100 x bedankt!’.

Bij Elly werd de straat aangepakt door MM bestratingen: netjes recht gelegd en uitgebreid zodat Elly met een mooie bocht voortaan zo de schuur in kan rijden. Wat een verschil en ook hier is de scootmobiel meteen besteld.

De wereld onder hun voeten
Ik las ergens: een scootmobiel geeft dagelijkse vrijheid. En zo is het zeker voor deze 2 dames. Dankzij de inzet van onze geweldige partners kunnen ze de wijde wereld weer in!

Dit verhaal is geschreven door onze coördinator Anja van Erk.