Op betere dagen dacht ze dat ze wel kon fietsen. Door haar evenwichtsstoornis bleek dat echter lang niet altijd veilig, voor haarzelf en anderen. Ze heeft door een heftig verleden een zwakke gezondheid. Ze is vaak ziek, duizelig en heeft regelmatig de nodige ontstekingen waardoor bewegen moeizaam gaat. Dat is een probleem want haar wereld wordt hierdoor ontzettend klein. Ze is voor veel afhankelijk van anderen en kan zelfstandig bijna niet de deur uit. Een scootmobiel zou een uitkomst zijn maar de randvoorwaarden bleken voor haar onmogelijk om te realiseren.

Ruimtegebrek
In overleg met de WMO kreeg ze het prachtige bericht dat ze in aanmerking kon komen voor een scootmobiel. Fantastisch nieuws want hierdoor zou ze voor een deel haar vrijheid terug kunnen krijgen. Denk aan het zelfstandig afleggen van een doktersbezoek of een boodschap doen. Een eis is echter wel dat je deze moet kunnen stallen in een overdekte, afsluitbare ruimte. Die heeft ze in de vorm van een eigen schuur. Het probleem was echter dat ze in de brandpoort een te korte bocht had om de schuur goed in te kunnen rijden. Dit was het moment dat haar begeleider van het Leger des Heils contact met ons opnam. Want zonder oplossing zou er ook geen scootmobiel komen.

Succesvol debuut
Tijdens een gesprek met onze nieuwe partner Jelier Bouw kwamen we tot de conclusie dat een extra deur in de schuur de draai wel mogelijk zou maken. Voor deze partner was dit een mooie vraag voor een eerste kennismaking met ons werk. Na toestemming van de woningbouw konden ze aan de slag. Binnen één dag werd er een prachtige deur in de schuur van Heleen gezet. Maar goed ook want vier dagen later werd de scootmobiel geleverd. Onze partner Jurrien de Schilder zorgt ervoor dat deze binnenkort netjes geverfd wordt zodat ze er nog jarenlang plezier van kan hebben. Heleen is dolblij dat ze nu de straat weer op kan, met een ruime bocht!