Je veilig voelen in je eigen huis is een basisbehoefte. Dat begint met een goed slot op de deur, soms zelfs op je slaapkamerdeur.

Vele handen…
Afgelopen tijd kregen we verschillende hulpvragen binnen op het gebied van sloten. Zo hielp de Lange Deurhangersbedrijf met het aanbrengen van een slot op een slaapkamerdeur. Dit was nodig zodat onze hulpvraagster zich veilig voelde voor haar eigen broer. Slotenservice Rijnmond leverde extra insteekgrendels bij een andere hulpvraag in H.I. Ambacht. Deze werden gemonteerd door Len Stam Veilig wonen. De oude grendels waren afgebroken en de woningbouw vond nieuwe grendels niet nodig. Haar voordeur is echter voor iedereen bereikbaar en dat zorgde voor een heel onveilig gevoel. Wij kozen er daarom voor om haar, deze alleenstaande jonge moeder in een appartementencomplex met veel doorgangswoningen, wel te helpen.

Niet dicht maar open
Soms moet er niets afgesloten maar juist worden opengebroken. De derde hulpvraagster was haar sleutelbos kwijtgeraakt en kon niet meer in haar woning en postbus. Dit bracht kosten met zich mee die zij niet kon betalen. Safe Beveiliging loste dit op door een nieuw slotje te plaatsen in de postbus en het slot van haar voordeur aan te passen.

Tenslotte monteerde Lesec een speciaal slot voor een fiets. Deze hulvraagster had voor haar dochter met een beperking een speciale fiets ontvangen van de WMO. Met als voorwaarde dat deze veilig gestald moest worden. Dankzij het gemonteerde slot is er nu aan die voorwaarde voldaan.

Een veilig gevoel… dankzij het snelle schakelen van deze ondernemers!