Als ondernemer betrokken zijn met je eigen expertise bij hulpvragen. Dat is hoe we met ons ANDERS netwerk betrokken zijn bij lokale nood in de Drechtsteden. Bij sommige ondernemingen is dat even zoeken naar mogelijkheden. Denk aan onze partner Eteha slangtechniek. Deze ondernemer betrekken vanuit hun dienst of product is minder voor de hand liggend. Want hoe koppel je een specialist voor hydraulische en industriële slangen, pompen, monitoren, afsluiters, afdichtingen, brandweer materialen, slanghaspels en compensatoren aan een hulpvraag? Nog niet afgehaakt na deze opsomming? Lees dan snel verder hoe zijn vanuit hun MVO toch een groot verschil maken als partner!

Zo kan het ook!
Zo zagen we recent tijdens een huisbezoek hoe het bed van een moeder en haar jongste dochter letterlijk uit elkaar viel. Ook haar gasfornuis had nog maar één pit die werkte en dat is met drie personen in huis alles behalve ideaal. Geef het Dordt had vervangende producten, dat was een zorg minder. Zij bezorgen echter tot voor de deur. Begrijpelijk. Alleen in deze situatie was hulp tot achter de voordeur een complete oplossing. Dat is zo’n moment dat we Eteha bellen. Hun mankracht en transport stellen ze graag beschikbaar waar nodig.

Toch een beetje slangtechniek
De meeste woningen die we bezoeken zijn flats en appartementen zonder de luxe van een lift. Zo ook in dit geval. De stoere mannen van Eteha hebben hun work-out die dag gehad door alle spullen de trappen op en af te tillen. Ook het gasfornuis werd aangesloten, zo was er toch nog een beetje sprake van slangtechniek 😉. Als extra service brachten ze de oude bedden, het gasfornuis en andere kapotte spullen naar het afvalbrengstation van Dordrecht. We zijn hierin ook dankbaar voor de betrokkenheid van HVC bij ons netwerk. Op afspraak mogen ondernemers kosteloos langskomen om materiaal af te voeren dat afkomstig is van hulpvragers.

Optelsom van kwetsbaarheid
Zonder ondernemer had Gea geen mogelijkheden om dit alles te kunnen realiseren. Dat zien we niet alleen bij haar maar ook bij anderen. De uitdaging van een leven zonder auto, het hebben van een klein netwerk en hele beperkte financiële mogelijkheden is een optelsom van kwetsbaarheid. Zo zie je dat als gevolg daarvan grofvuil bijvoorbeeld opstapelt in huizen en tuinen wat ook weer gevolgen heeft. Dat is waarom we dankbaar zijn voor ondernemers zoals Eteha want wat een paar uur mankracht voor verschil maakt zien we door hun inzet.

Diezelfde middag kreeg ik een foto van het dochtertje van Gea: in haar pyjama, op haar nieuwe bed. Ze kon niet wachten om te gaan slapen. In verband met haar privacy kunnen we die foto niet delen maar we laten je wel meegenieten van de beelden van Eteha in actie. Want dat is het, genieten, als je ziet dat er verschil gemaakt wordt.