Wie verhuist enkele spullen voor mij?

Wie verhuist enkele spullen voor mij?

Een oudere vrouw uit Dordrecht is alleenstaand. Zij moest verhuizen naar Zwijndrecht. Enige spullen zouden nog overgebracht moeten worden naar haar nieuwe woonplek. Te weten een trolley, een opgerold matras en wat planten in plastic. Niet echt veel dus. Maar mevrouw zit in de bijstand en haar sociale netwerk is ontoereikend. Zelf kreeg ze dit niet voor elkaar. De hulpvraag om een paar spullen te verhuizen belandde bij Stichting ANDERS. Er volgde telefonisch contact.

Mag het een onsje meer zijn?
Wij namen contact op met Marine Repair BV uit Dordrecht. Kees van Chastelet is geen partner van Stichting ANDERS maar hij heeft aangegeven wel benaderbaar te willen zijn als er een situatie is waarin hij verschil kan maken. Kees ging met een personeelslid langs bij hulpvrager. Hier wachtte beide heren echter wel een volumineuze verrassing. Er stonden maar liefst twintig volle verhuisdozen op de tweede verdieping te wachten op transport. Het was goed dat Kees enigszins was voorbereid door ons. Hij nam onverstoorbaar de hele vracht mee.

Met hart en ziel
Mevrouw was erg blij met deze flinke verhuishulp. Zij uitte haar dankbaarheid in fijne woorden: “Kees is een lieve zorgzame man die het deed met hart en ziel!”. De hulpvrager is graag bereid om iets terug te doen voor de ontvangen hulp. Zij heeft aangegeven hier na de verhuizing invulling aan te willen geven aan de Pay It Forward. Marine Repair BV laat zien dat geven rijk maakt. De verwachte verhuisklus bleek veel groter dan verwacht. We kunnen gerust stellen dat nog meer geven nog rijker maakt!

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilliger Richard Koekkoek.


Meer van dit soort bijzondere geef-verhalen lezen?
Hou dan vooral ook onze Facebookpagina in de gaten.
Bezoek onze Facebookpagina

Share