Verborgen armoede treft steeds meer werknemers, zelfs in welvarende economieën. Het fenomeen treedt op wanneer werknemers ondanks een baan moeite hebben om financieel rond te komen en in armoede leven. Deze werknemers worstelen vaak in stilte, uit angst voor stigma of negatieve gevolgen voor hun carrière.
CSR biedt een uitgelezen kans om verborgen armoede op de werkvloer aan te pakken. Door een bedrijfscultuur te creëren die openheid, begrip en ondersteuning bevordert, kunnen werkgevers een veilige ruimte bieden waar werknemers zich vrij voelen om hun financiële uitdagingen te bespreken en hulp te zoeken.
Het implementeren van CSR-initiatieven gericht op het ondersteunen van werknemers in financiële nood kan een positieve impact hebben op zowel het individu als het bedrijf. Dit kan variëren van het bieden van financiële educatie en budgetbeheertraining tot het aanbieden van flexibele werkschema’s of ondersteunende programma’s voor noodsituaties.
Bedrijven die proactief handelen om verborgen armoede op de werkvloer aan te pakken, plukken ook de vruchten van een verbeterde werknemersbetrokkenheid, loyaliteit en productiviteit. Bovendien dragen ze bij aan het creëren van een rechtvaardiger en inclusievere samenleving.
Als stichting zetten wij ons in om verborgen armoede op de werkvloer aan te pakken. Door middel van ons Welverdiend programma streven we ernaar om bedrijven te ondersteunen bij het implementeren van maatregelen en initiatieven die niet alleen de financiële welzijn van hun werknemers verbeteren, maar ook bijdragen aan een duurzamere en rechtvaardigere samenleving. Sluit je aan bij onze missie om verborgen armoede op de werkvloer aan te pakken en samen een verschil te maken.