Warm de winter in!

Warm de winter in!

Er kwam een hulpvraag binnen van een 70-jarige Rotterdamse. Tijdens het huisbezoek vertelde mevrouw dat haar gaskachels en geiser niet werkten. De afgelopen winter heeft ze doorgebracht met veel waxinelichtjes en een elektrisch kacheltje, maar dit laatste zorgde voor een torenhoge energierekening. Daarnaast bleek de dame ook geen koelkast te hebben. Zij loste dit op door haar producten in de vriezer te bewaren en ze eruit te halen wanneer het nodig was. Al met al een schrijnende situatie. ANDERS Rotterdam werd ingeschakeld en ging ermee aan de slag.

In actie!
Wij zijn allereerst op zoek gegaan naar een geschikte koelkast. Lokaal bedrijf EP Boelaars kwam in actie en stelde een koelkast mét vriesvak beschikbaar voor mevrouw. Fantastisch hoe ze hier al mee geholpen was. Alleen, met de winter die eraan komt, vonden wij dat er ook iets gedaan moest worden aan de kachels. Onze partner Constructif, die gespecialiseerd is in verbouw én onderhoud van bestaand vastgoed, stelde tijd en diensten beschikbaar. Medewerkers van het bedrijf zijn bij de vrouw langs geweest en hebben haar kachels en geiser nagekeken. Ontzettend fijn dat zij dit hebben gedaan, want nu het koude weer eraan komt zit ze gelukkig lekker warm in haar woning! 

Pay it forward
Als ‘pay it forward’ doneert mevrouw haar fiets aan iemand die dat hard nodig heeft. Een prachtige manier om iets voor een ander te kunnen betekenen!

Dit verhaal is geschreven door Ruth Bot


Meer van dit soort bijzondere geef-verhalen lezen?
Hou dan vooral ook onze Facebookpagina in de gaten.
Bezoek onze Facebookpagina!

Share