Toilet eindelijk betegeld

Toilet eindelijk betegeld

Een vrouw bewoont haar huis in Ridderkerk met een heleboel honden. Deze hondenliefhebster in hart en nieren leeft in een omgeving met veel achterstallig onderhoud. In het verleden is mevrouw al eens door ons geholpen met elektra en verwarmingsproblemen. Caroline van Dijke, coördinator bij Stichting ANDERS, ging toen op huisbezoek en schreef hier over een uitgebreid verhaal over met de titel: je bent toch niet bang voor honden hè?

Al wat langer  geleden wilde mevrouw haar toilet opknappen. Zij trok enthousiast de tegels van de muren in de wc en kocht tegels en lijm. Helaas bleek zij zelf niet in staat om deze klus af te maken. Het ontbrak haar aan de kennis en kunde. Na een half jaar kwam er opnieuw een hulpvraag bij ons binnen via Vivenz maatschappelijke dienstverlening. De oproep luidde: ‘Wie betegelt mijn toilet?’

Kijken, plannen en uitvoeren
In het voorjaar werd deze hulpvraag in gang gezet. Caroline benaderde partner Homeflex uit Sliedrecht telefonisch want men is gespecialiseerd in dit soort grotere werken. Directeur Willem Weggeman is zelf de situatie gaan beoordelen en besloot haar te ondersteunen. Vervolgens is in juli deze wc keurig netjes betegeld door een medewerker van Homeflex. Drie middagen was deze vakman ijverig in de weer met een slijpschijf, rollers kwasten en alle benodigde materialen. Het fraaie resultaat is duidelijk op de foto’s te zien die mevrouw maakte.

Geven en nemen verbindt
Mevrouw is echt heel blij met deze metamorfose. Het geeft haar ontzettend veel rust. Ze zei: “Heel fijn dat de wc nu eindelijk af is. Het schoonmaken van het betegelde toilet gaat nu veel makkelijker!” Deze dame doet veel terug voor de ontvangen hulp. Zij runt een stichting voor terminale honden. Mevrouw geeft hondenbezitters advies over zieke honden en hondenvoer. Ze verbindt hiermee hondenliefhebbers op betrokken wijze. Op haar Facebookpagina staan dankbare reacties over de zorg om behoeftige viervoetervriendjes. Hiermee verricht zij een bijzondere Pay It Forward als tegenprestatie.

Waardevolle verbindingen kwamen hier tot stand. Dit verhaal had misschien ook als titel kunnen hebben: “Je bent toch niet bang voor toiletten hè?” De hulpvraagster en partner Homeflex in ieder geval niet!

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilliger Richard Koekkoek.

De foto’s bij dit verhaal zijn gemaakt door de hulpvraagster.


Meer van dit soort bijzondere geef-verhalen lezen?
Hou dan vooral ook onze Facebookpagina in de gaten.
Bezoek onze Facebookpagina!

Share