Stichting ANDERS

Tijden veranderen, en wij als samenleving mogen mee veranderen. De tijd dat de overheid ons volledig ‘verzorgt’ is over. Dit zorgt ervoor dat we worden uitgedaagd om meer naar elkaar om te zien en elkaar meer te helpen waar nodig. Dit is een ontwikkeling die stichting ANDERS veel bestaansrecht geeft.

Stichting ANDERS gelooft in het principe van geven. Niet geven om er zelf beter van te worden, maar geven omdat het ons als mens zo enorm verrijkt. Dit vraagt om een andere manier van denken en handelen. Het moet ANDERS.

Stichting ANDERS wil heel specifiek in de commerciële sector ondernemers uitdagen om een stukje van hun producenten/diensten/talenten beschikbaar te maken voor mensen in de samenleving die dát keihard nodig hebben.
Vervolgens is het onze taak om deze ondersteuning te koppelen aan de juiste hulpvragen vanuit de samenleving. Op deze manier is stichting ANDERS een brug tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben.

Samen bijdragen aan een mooiere wereld

.

Visie

Stichting ANDERS daagt ondernemingen uit om zichzelf beschikbaar te stellen aan kwetsbare mensen in de samenleving die ondersteuning nodig hebben, zodat we met elkaar ervaren hoe mooi het is om te geven.

Slogan

“Want geven maakt rijk”

Oprichting

Stichting ANDERS is opgericht vanuit het bedrijf Zakenwijzer, waarna het als een zelfstandige stichting verder is gegaan.

Even voorstellen

Graag stellen we jullie het team van ANDERS voor. Dit team bestaat uit een bestuur, een Raad van Advies, en een geweldige groep vrijwilligers.

Het bestuur & directie

Het 4-koppige bestuur komt maandelijks samen met de directeur om het werk te bespreken, de visie te bepalen, koers te houden en samen het werk van ANDERS kracht bij te zetten.

Yvonne Wemmenhove

Gerard van Wijk

Algemeen bestuurslid

Mark Huijzer

Peter Deege

Robert de Heer

Raad van Advies

De Raad van Advies (RvA) komt een aantal keer per jaar samen om samen met het bestuur te sparren en brainstormen over actuele casussen, actualiteiten en ontwikkelingen. De leden delen hun kennis en ervaring, ieder vanuit hun eigen vakgebied en expertise:

Maatschappelijk werk / gemeente

Michiel van der Vlies
Bestuurder MEE Plus

Hugo Bakker
Spreker & business coach

Maatschappelijk werk

Arianne Groenewegen
Begeleidster Leger des Heils

Ondernemer

Marco de Keizer
Directeur bij www.dekeizervee.nl

Financieel

Lody Geerst
Senior beleidsadviseur Pensioenfonds ABP

Team Drechtsteden

Hier vind je alle teamleden, zowel kantoormedewerkers als onze kostbare vrijwilligers. Samen maken ze alle matches en verbindingen voor de regio Drechtsteden mogelijk.

Coördinator

Esther Faber
Papendrecht

Team Rotterdam

Hier vind je alle teamleden, zowel kantoormedewerkers als onze kostbare vrijwilligers. Samen maken ze alle matches en verbindingen voor Rotterdam mogelijk.

Projectleider

Aart van der Velden

Coördinator

Mariëtte van der Veer

Marjolein Wevers

Elian van Hemmen

David Wemmenhove

Huisbezoek/fotograaf

Corina Giethoorn

Coos Loeve

Anna Tak

Hennie van Elderen

Joke Lodewijk
Rotterdam

If you find it in your heart to care for somebody else, you will have succeeded.

Maya Angelou - Poëet