Ruimhartige steun voor kwetsbare gezinsuitbreiding

Ruimhartige steun voor kwetsbare gezinsuitbreiding

Een gezin met een klein kindje vertrekt om veiligheidsredenen uit hun thuisland en komen in Nederland terecht. Moeder is hoogzwanger en ze vinden uiteindelijk een plekje in Sliedrecht. Ze kennen niemand maar de uitgerekende datum in mei komt steeds dichterbij. Omdat ze zoveel achter hebben moeten laten moeten ze overnieuw beginnen en komt er vanuit verschillende hoeken steun. Een grote vraag blijft nog over. Wie kan dit gezin helpen aan de noodzakelijke eerste middelen wanneer de baby straks wordt geboren?

Gezocht: waslijst
Via Stichting Urgente Noden en een betrokken medewerker van De Buitenwacht in Dordrecht ontvingen wij de hulpvraag. In ons netwerk bevindt zich ook Verloskundigenpraktijk Sliedrecht. We maakten contact met eigenaar Joost de Jong en collega’s en legden hen de hele waslijst van spullen voor waar we naar op zoek waren: kinderwagen, Maxi-Cosi, commode, badje, luiers, baddoeken, verzorgingsartikelen, en ga maar door. Ze waren meteen enthousiast en zagen zeker kans om hun netwerk in te zetten voor deze hulpvraag.

Hulpvraag met groot bereik
Via de Facebook pagina van de verloskundigenpraktijk werd er een oproep geplaatst om mee te zoeken en de beschikbare spullen naar de praktijk te brengen. Wat is het vervolgens ontroerend om te zien dat niemand onbewogen blijft bij zo’n bijzondere hulpvraag. Duizenden mensen werden met het bericht bereikt en vele reacties stroomden binnen. Al snel was bijna alles toegezegd en zorgde de verloskundigenpraktijk voor een tijdelijke opslag. Zelfs kwam er een anonieme gift binnen in de vorm van een Kruidvat cadeaukaart voor een extra steun in de rug voor het gezin. Wauw!

De kracht van geven
Begin mei kwam het gezin langs om de spullen in ontvangst te nemen. Geweldig om te zien dat er zoveel kracht zit in de samenleving. Niemand wil alleen voor zichzelf leven. We hebben soms alleen een beetje hulp nodig om te weten wáár we van betekenis kunnen zijn. We zijn dankbaar voor de inzet van Verloskundigenpraktijk Sliedrecht en hun ruimhartige netwerk. Een prachtige steun voor een heel binnenkort nog iets groter gezin in Sliedrecht. We wensen ze veel gezondheid en geluk toe.


Op de foto bovenaan het verhaal, v.l.n.r.: Joost de Jong (links) samen met het gezin
Hier nog een aantal mooie foto’s van de ondersteuning:Heb je al gehoord over ons seminar Nederland = ANDERS met Jan Peter Balkenende?
Klik HIER voor meer info, bestel snel een kaart en ondersteun ons werk!

Share