Samen bijdragen aan een mooiere wereld. Dat is waar Stichting ANDERS Rotterdam voor staat. Zij dagen bedrijven uit om hun producten, diensten of talenten beschikbaar te stellen aan mensen die dat hard nodig hebben.

Denk bijvoorbeeld aan bedrijven met (restanten) gordijnen of vloertapijten, die ze leveren aan gezinnen met slecht geïsoleerde woningen. Of tandartsen, die tijdens de Tandartsdag dit jaar kosteloos 256 Rotterdammers zonder financiële middelen met acute klachten hielpen.

De stichting ziet dat de afgelopen jaren de situatie van hulpvragers steeds complexer zijn geworden. Ze zien mensen met meer schulden en achterstanden, en meer problematiek in de huiselijke sfeer door spanningen of geweld. Ook zien ze hoe mensen met weinig financiële middelen zo in een neerwaartse spiraal kunnen belanden. Daarom bereiden ze zich samen met andere partijen voor op komende winter, wanneer ze een grote groei in het aantal hulpvragen verwachten.

Anna Tak, manager in Rotterdam: ’De winter wordt pittig, we moeten nu alvast startklaar zijn voor die dagen. De coronapandemie kwam als onverwachte golf over ons heen. Nu zien we dat er een crisis aankomt dus laten we ons daar op voorbereiden. Samen kunnen we het verschil maken.’