Sinds een aantal maanden is de Gaarkeuken van Rotterdam ook actief in Rotterdam Noord. De gaarkeuken is een sociaal wijkrestaurant waar mensen voor weinig geld kunnen eten en ook sociale contacten op kunnen doen. Maar de start van de gaarkeuken in Rotterdam Noord ging gepaard met de start van de nieuwe strengere maatregelen rondom COVID-19. Een klap voor de gaarkeuken, omdat mensen nu niet bij hen konden komen eten. Maar daadkrachtig als ze waren zorgden ze er gelijk voor dat de maaltijden bezorgd zouden worden.

Een prachtig aanbod
Net na de start van de gaarkeuken werden wij getagd in een bericht op LinkedIn.
Daan, eigenaar van Euro Bob, had op LinkedIn een bericht gezet dat hij zich met zijn bedrijf graag maatschappelijk verantwoord wilde inzetten. Euro Bob reed eerst mensen van huis naar werk en andersom, maar doordat iedereen thuis ging werken zaten zijn chauffeurs stil. Wat een gaaf idee is het dan om je juist dan maatschappelijk in te gaan zetten!

Via een connectie van ons raakten we in gesprek met Daan en kwam de gaarkeuken als eerst optie omhoog om te kijken of wij hen daaraan konden koppelen. Na de gaarkeuken gebeld te hebben bleken zij erg geïnteresseerd te zijn. Zij konden wel wat helpende handen gebruiken en ook chauffeurs zodat de maaltijden bij iedereen gebracht konden worden. Dus ook bij de mensen die net iets verder woonden.

 

Een fantastische samenwerking
In eerste instantie werd afgesproken dat Euro Bob gedurende drie weken zou helpen met het bezorgen. Eind november namen wij contact op met ze om te peilen of zij de samenwerking wilden afronden. Door alle enthousiasme vanuit Euro Bob maar ook vanuit de Gaarkeuken werd er besloten de samenwerking te verlengen tot halverwege december. Maar zelfs na deze afgesproken datum bleven zij zich tot onze grote verrassing inzetten. Wat ontzettend gaaf dat deze samenwerking zo een succes heeft mogen worden! Uiteindelijk is Euro Bob ruim tweeënhalve maand betrokken geweest bij de gaarkeuken. Zo blijkt maar weer wat de kracht van een sociaal netwerk is en wat dit teweeg kan brengen!


Dit verhaal is geschreven door onze coördinator Mariëtte van der Veer

De foto is gemaakt door de gaarkeuken.