Patatje oorlog door nieuwe frituurpan

3D render of a kitchen with stovetop items and countertop.

Een man uit Dordrecht is slechtziend en nierpatiënt. Hij is eind veertig. Ondanks zijn lichte verstandelijke beperking lukt het hem om zelfstandig te wonen onder begeleiding van Vivenz. Onlangs schafte hij een nieuwe frituurpan aan. Vervolgens ging hij thuis friet bakken voor zijn zoontje van vier. Helaas liep dit niet zo best af want de patatpan ontplofte. Al het vet spoot met kracht in het rond. De hete oliespetters stolden op de keukenkast, fornuis, aanrechtblad en koelkast. Het hele huis stonk. De keukenvloer was gevaarlijk glad. Zo erg zelfs dat zoonlief niet meer in de keuken mocht komen.

Hoe krijgen we die keuken schoon?
Meneer ging samen met zijn begeleider van Vivenz aan de slag om de keuken schoon te maken. Maar al snel bleek dat dit niet te doen was want de hele keuken zat onder het hardnekkige vet. Professionele hulp bleek hard nodig. Er was niemand in zijn sociale netwerk om hem te helpen. Doordat deze man in de schuldhulpverlening zit, ontbrak het geld om een schoonmaakbedrijf in te schakelen. Deze vette hulpvraag werd door Vivenz via onze website ingediend. Er volgde een telefonisch contact met deze vriendelijke hulpvrager.

Kijken = uitvoeren
Partner Bright & Clean B.V. uit Papendrecht werd door Stichting ANDERS benaderd. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het reinigen van tapijten, bankstellen en vloeren. Ton gaf aan te willen helpen maar stelde voor om eerst te gaan kijken. Eenmaal ter plaatse maakte men gelijk de keuken grondig schoon. De schoonmakers waren een dik uur bezig. Achteraf vernamen wij dat de hulpvrager hen heel aardige mensen vond.

Helder en schoon
Meneer is echt heel blij met zijn schone keuken. Hij merkte op dat hij voorlopig geen frituur meer hoefde. Graag zal hij iets terug willen doen voor de ontvangen hulp. Hij heeft een goed idee namelijk om iemand te helpen met boodschappen doen. Vivenz gaf aan op deze Pay It Forward toe te zien. Opnieuw kwam een verfrissende verbinding tot stand. Het is geweldig dat de keuken van meneer weer helemaal bright & clean is!

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilliger Richard Koekkoek.


Op 11 september organiseren wij een inspirerend seminar met Omdenken!
Wil jij er ook bij zijn en door je aanwezigheid het werk van ANDERS ondersteunen?
Klik hier voor tickets en meer informatie

Share