Past dit beroep bij mij?

Past dit beroep bij mij?

Een meisje van 16 uit de Drechtsteden volgt momenteel praktijkonderwijs en wil hierna graag doorstromen naar het MBO. Maar welke opleiding? Daar heeft ze al wel een idee van. Het lijkt haar leuk om schoonheidsspecialiste of kapper te worden. Toch heeft ze een beperkt beeld van deze beroepen. Haar voorkeur gaat uit naar schoonheidsspecialiste en het lijkt haar erg leuk om eens mee te kijken bij een échte beautysalon. De begeleider van het Centrum voor Jeugd en Gezin, die betrokken is bij het gezin waarin dit meisje opgroeit, bracht haar in contact met Stichting ANDERS.

Heftige tijd
Stappen zetten om hier de juiste keuze in te maken is niet vanzelf gegaan, ze heeft namelijk een heftige tijd achter de rug. Ze woont samen met haar vader en jongere broertje. Na de scheiding van haar ouders heeft ze eerst, met haar broertje, een tijdje bij haar moeder gewoond. Uiteindelijk bleek dat zij de zorg voor haar kinderen niet aankon met als gevolg dat, in die tijd, beide kinderen niet de zorg en aandacht kregen die ze wel nodig hadden. Focus op de toekomst en school was er in die tijd bijna niet. Sinds ze weer bij hun vader zijn gaan wonen ging het beter, gaat ze weer regelmatig naar school en lukt het haar ook om bewuster na te denken over een vervolgopleiding.

Op zoek
Na het huisbezoek ben ik opzoek gegaan naar een plek waar deze jonge dame een dagdeel mee zou mogen lopen. Toen ik Bianca’s Salon uit Zwijndrecht belde was ze gelijk enthousiast. Bianca kende Stichting ANDERS nog niet, maar vond het leuk om aan deze vraag mee te werken. Zo gezegd, zo gedaan en er werd een afspraak gemaakt.

Meekijken
Begin deze maand was het dan eindelijk zo ver. Keurig op tijd was ze bij Bianca om een ochtend mee te kijken. Ze vond het spannend maar wel erg leuk. Ondanks dat je in een paar uur niet alle aspecten kunt zien van het werk heeft ze een goed beeld gekregen van het beroep. Én dat was ten slotte het doel van het meekijken. Inmiddels hebben we gehoord dat dit haar de duidelijkheid heeft gegeven die zocht en dat zij naar alle waarschijnlijkheid in september zal starten met haar nieuwe studie: schoonheidsspecialiste.

Dit verhaal is geschreven door onze stagiaire Selfet van den Bosse


Op 11 september organiseren wij een inspirerend seminar met Omdenken!
Wil jij er ook bij zijn en door je aanwezigheid het werk van ANDERS ondersteunen?
Klik hier voor tickets en meer informatie

Share