Van onveilig Congo naar veilig Dordrecht

Van onveilig Congo naar veilig Dordrecht

We hebben veel diversiteit aan ondernemers in ons netwerk die willen ondersteunen bij hulpvragen. Van advocaten tot metselaars, van medisch pedicure tot arbeidsbemiddelaars en hoveniers. Voor deze hulpvraag kwam o.a. een van onze hoveniers in actie.

Pijnlijke jaren
De moeder uit deze hulpvraag woont in Dordrecht met haar kinderen, maar mist een gevoel van veiligheid door het gebrek aan een echte schutting. Die veiligheid is verre van een luxe voor een vrouw die op jonge leeftijd moest vluchten voor geweld uit Congo en ook in Nederland letterlijk pijnlijke jaren achter de rug heeft. Des te mooier dat ze nu hard werkt aan een diploma en een stabieler leven voor haarzelf en haar kinderen.

Twee ondernemers in actie
We benaderden onze partner Mourik Groenprojecten uit Bleskensgraaf. Directeur André liet al snel weten mee te willen werken met deze mooie hulpvraag. Ook benaderde hij een van zijn relaties NuBuiten uit Hardinxveld, specialist in o.a. schuttingen. Ook zij wilden meewerken en stelden het materiaal direct beschikbaar. Twee mannen van Mourik gingen vervolgens langs om de schutting én poort te plaatsen. Twee ondernemers die samen besluiten het verschil te maken voor deze jonge moeder.

Verrijking voor iedereen
Inmiddels staat de schutting als een huis en is er een nieuw gevoel van veiligheid gecreëerd rondom het huis én in het leven van dit gezin. Opnieuw een prachtige match tussen mensen in de samenleving die over elkaar horen en besluiten elkaar te helpen. Het kostte tijd, mankracht en materiaal, maar leidde tot een ondersteuning waardoor iedereen werd verrijkt.

nu-buiten
De mannen van Mourik Groenprojecten plaatsen de materialen van NuBuiten


Heb je al gehoord over ons seminar ANDERS Ondernemen met Dr. Ben Tiggelaar?
Klik HIER voor meer info.

ANDERS_seminar_BenTiggelaar_2017_ticketbanner_v2

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *