Nette muren, frisse start

Nette muren, frisse start

Het is april als wij een hulpvraag ontvangen van een moeder met kleine kinderen die in de Drechtsteden is komen wonen. Ze komt helemaal vanuit de andere kant van Nederland. Niet vrijwillig, want mevrouw had te maken met huiselijk geweld. Des te lastiger is het om je thuis te gaan voelen in een nieuwe regio. Wat knap van haar dat ze deze stap toch heeft genomen in het belang van zichzelf en de kinderen.

Een eigen plekje
Na een tijd in de opvang kreeg ze eind april eindelijk de sleutel van haar eigen flat. Dolblij was mevrouw! Wat het lastig maakte is dat mevrouw een beperkt netwerk en nauwelijks financiële middelen heeft om een gezellige woonplek te creëren. Zo ontbraken er onder andere nog bedden en een gasfornuis. Andere organisaties werden hiervoor benaderd. Ook begrepen we dat het huis wel een likje verf kon gebruiken. Mevrouw wilde graag zelf aan de slag, maar dit gaat natuurlijk niet zonder verf…

Dit komt goed uit de verf
Gelukkig was daar onze partner ThuisIn Makado. Wij legden de situatie uit zij stelden graag genoeg verf beschikbaar om het huis van mevrouw netjes te maken. Mevrouw zocht in haar netwerk naar iemand waarmee ze de verf op kon halen. Ook dit is gelukt. Ze kan nu aan de slag om van haar huis een thuis te maken, een veilige en fijne plek voor haar en haar kinderen.

Als Pay It Foward gaat mevrouw kinderkleding doorgeven die zij over heeft. Zo maakt zij andere mensen weer blij die dit goed kunnen gebruiken. Met z’n allen maken we de wereld zo weer een klein beetje mooier!

Dit verhaal is geschreven door onze stagiaire Selfet van den Bosse


Op 11 september organiseren wij een inspirerend seminar met Omdenken!
Wil jij er ook bij zijn en door je aanwezigheid het werk van ANDERS ondersteunen?
Klik hier voor tickets en meer informatie

Share