Lokale ondernemers geven belangeloos workshops aan werkzoekenden

Lokale ondernemers geven belangeloos workshops aan werkzoekenden

Persbericht – 5 juni 2018

Het gaat goed met de economie, maar dat betekent zeker niet dat iedereen in het bezit is van een betaalde baan. Om werkzoekenden te helpen in hun zoektocht naar werk hebben Stichting Werkbank Drechtsteden en Stichting ANDERS de handen ineen geslagen om een drietal mooie workshops te organiseren. Het doel is om werkzoekenden nieuwe frisse ideeën mee te geven. Een nieuwe impuls richting werk!

Voor de workshops werden 3 bedrijven uit het netwerk van stichting ANDERS benaderd om belangeloos mee te werken. Zowel Talentassessment.nl, Werken met Passie en Artiflex waren direct enthousiast om vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid hun talent beschikbaar te stellen.

Initiatiefnemer Herman Nieuwstraten van de Werkbank Drechtsteden: “We vinden het mooi om op een nieuwe manier deze doelgroep te helpen om een baan te vinden. We hopen natuurlijk dat deze handvaten ook daadwerkelijk succesvolle sollicitaties en banen op gaat leveren voor de deelnemers.

De drie workshops worden gehouden in de maand juni.

  •  1. Op 11 juni zal Talentassessment.nl in de Portier in Alblasserdam een workshop organiseren over; “hoe ontdek ik mijn talenten?”. Een mooi startpunt om nieuwe kansen te ontdekken in de reis naar werk.
  • 2. Op 18 juni zal uitzendbureau Werken met Passie in de Bibliotheek van Sliedrecht de aanwezigen meenemen in het onderwerp; “hoe maak ik een goede cv?”.
  • 3. Op 25 juni zal tot slot uitzendbureau Artiflex in Sportbedrijf Papendrecht een workshop geven over “hoe voer ik een succesvol sollicitatiegesprek’.

Initiatiefnemer Robert de Heer van Stichting ANDERS: “Het is ons doel om ons netwerk aan ondernemers te verbinden aan mooie hulpvragen. Een betaalde baan en stabiel inkomen is uiteindelijk een van de meest kostbare dingen die de doelgroep kan ontvangen. Prachtig dat we deze bedrijven met hun eigen talent nu kunnen verbinden om mee te helpen in die zoektocht naar werk.”

Via de Sociale Dienst is er een groep werkzoekenden vanuit de gemeenten Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam uitgenodigd om zich aan te melden voor de workshops.

Robert de Heer: “Als het een succes wordt gaan we natuurlijk graag met de gemeenten in gesprek om dit herhaling te geven. Dit soort verbindingen en kansen zijn te mooi om te laten liggen.”

Share