Lage bosjes werden woeste heg

Lage bosjes werden woeste heg

Een vrouw uit Dordrecht huurt al achttien jaar een woning met een flinke tuin omgeven door een heg. Toen zij hier kwam wonen waren er nog slechts lage bosjes die de voor- en achtertuin afbakenden. Intussen groeide de twintig meter lange heg uit tot een sterk verwaarloosde omheining. De buren en de woningstichting klaagden hierover. Deze heg moest dringend gesnoeid worden.

Mevrouw heeft medische klachten maar probeerde toch samen met haar kleinzoon de heg bij te werken. Helaas was dit te veel werk, het lukte gewoon niet. Zij staat onder bewind en moet rond komen van een bescheiden leefgeld. Mevrouw probeerde van alles om deze klus te klaren. Zo hebben Yulius, Helpende Handjes en 50/50 eerder hulp geboden tegen een kleine vergoeding maar het is financieel niet haalbaar hun twee keer per jaar in te schakelen. De woningstichting gaf aan dat de verantwoordelijkheid bij mevrouw ligt. Wat doe je dan als het geld ontbreekt?

Snoeiharde hulpvraag
Deze groene hulpvraag bereikte ons via ASVZ. Er werd door onze stichting een huisbezoek of liever gezegd een tuinbezoek afgelegd. Op dit moment blijken er veel hulpvragen over tuinen bij Stichting ANDERS binnen te komen. Partner De Groene Haan uit Hooge Zwaluwe werd benaderd. Allround hovenier Jasper de Haan zag de noodzaak hiervan in en toonde onmiddellijk de bereidheid om te helpen. Hij is zowel in het voorjaar als in het najaar langs geweest om de heg te snoeien. Door de hulpverlener van het ASVZ wordt met mevrouw nagedacht over een manier waarop ze hier meer grip op krijgt en ze waarschuwingen kunnen voorkomen in de toekomst.

Verrassende verbindingen
Mevrouw was erg blij met al dit snoeiwerk. Zij was geraakt door de betrokkenheid van Jasper de Haan. De heg toont nu weer netjes. Er wordt nog gezocht naar een haalbare Pay It Forward als tegenprestatie. Het is geweldig om te ervaren dat Stichting ANDERS ook deze keer prachtige en onverwachte verbindingen tot stand bracht.

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilliger Richard Koekkoek.


Meer van dit soort bijzondere geef-verhalen lezen?
Hou dan vooral ook onze Facebookpagina in de gaten.
Bezoek onze Facebookpagina

Share