Hoe werkt het?

Stichting ANDERS is de brug tussen mensen die hulp nodig hebben en ondernemers die voor hen in actie willen komen.

Hier een kort stappenplan van hoe een ondersteuning tot stand komt:

1. Aanvrager van een hulpvraag komt in contact met stichting ANDERS.
Via website | bellen | mail | sociale media | maatschappelijke organisatie | via-via.

2. Hulpvrager vult aanvraagformulier in en deze komt binnen bij de stichting.

3. Op basis van de criteria wordt beoordeeld of de hulpvraag in behandeling kan worden genomen.

4. Er vindt waar nodig een huisbezoek plaats door een vrijwilliger van stichting ANDERS om de situatie beter te begrijpen.

5. Stichting ANDERS zoekt in haar partnerbestand naar mogelijke match met een partner(ondernemer) die passende ondersteuning kan bieden.

Passende partner in netwerk aanwezig
– Stichting ANDERS neemt contact op met de partner om de hulpvraag voor te leggen.

Geen passende partner in netwerk aanwezig
– Stichting ANDERS zoekt naar nieuwe partners die bij deze specifieke situatie kunnen en willen ondersteunen.

6. ANDERS coördineert de ondersteuning zodat het zowel voor gever als ontvanger naar wens verloopt.

8. Na afronding van de ondersteuning wordt de hulpvrager uitgedaagd voor een PAY IT FORWARD.

9. Waar mogelijk wordt er een verhaal op de website geplaatst. Via deze mooie en eerlijke verhalen inspireren we anderen om ook in beweging te komen.

Lees hier meer verhalen en voorbeelden!