De gróte wens voor een heel ‘gewoon’ dagje uit

De gróte wens voor een heel ‘gewoon’ dagje uit

Een dagje uit. Voor de meeste van ons een vanzelfsprekendheid. Maar niet voor de hoofdpersonen uit dit verhaal; een groep ex-dakloze mensen die we samen met onze partners een geweldige dag mochten bezorgen.

(Over)leven
Het Leger des Heils begeleidt een groep ex-dakloze mensen. Gewone mensen die tot voor kort geen dak boven het hoofd hadden. Mensen die gewend zijn om te óverleven in plaats van gewoon te leven. De begeleiding zou ze graag een dagje uit geven om de groep een verzetje te geven en als beloning voor de vooruitgang die ze maken. Helaas zijn er bij zowel de groep als de organisatie geen middelen voor.

De grote wens van een uitje
Na rondvraag binnen de groep bleek hun grootste wens om ergens te gaan eten én om naar de film te gaan. Wij gingen natuurlijk met liefde aan de slag met deze mooie hulpvraag en doken ons netwerk in. We vonden al snel Bakkerij van der Sterre uit Dordrecht bereidt om de groep te verwelkomen voor een lunch. Ook benaderden we de Dordtse Bioscoop The Movies. Eigenaar Geert kwam al snel met een enthousiaste reactie. Het stukje financiën dat nog overbleef werd opgevangen door onze partner BVP Verpakkingen. Alles bij elkaar een geweldig team ondernemers die dit vanuit eigen middelen wilde laten slagen.

Je mag er zijn
Laatst was het dan zover en ging de groep met elkaar op pad in centrum Dordrecht. Te beginnen met een heerlijke lunch in de bakkerij waar iedereen zelfs nog een cadeautasje meekreeg met iets lekkers. Vervolgens trok de groep richting de bioscoop waar ze ook hartelijk werden ontvangen en plaats mochten nemen in de filmlounge . Natuurlijk was er popcorn en een snack in de pauze. Sommigen waren al 20 jaar niet meer in een bioscoop geweest en keken hun ogen uit. Al met al een heerlijke middag vol ontspanning. Maar de grootste waarde van deze middag was nog wel het feit dat ze even ‘gewoon’ mochten zijn. Ze werden niet weggestopt in het hoekje van een restaurant of gemeden door andere gasten, maar ze mochten er gewoon zijn.

Heel gewoon
We zijn dankbaar dat we mochten bijdragen aan deze mooie verbinding tussen mensen. Mensen met een bijzonder leven, maar die er heel gewoon mogen zijn.

De foto’s bij dit verhaal zijn gemaakt door onze vrijwilligster Lisette den Hollander. Om privacy redenen wilde niet iedereen op de foto.Meer van dit soort bijzondere geef-verhalen lezen?
Hou dan vooral ook onze Facebookpagina in de gaten.
Bezoek onze Facebookpagina!

 

Share