Ernstig vervuilde vloerbedekking

Ernstig vervuilde vloerbedekking

Een tachtigjarige vrouw uit Papendrecht woont alleen in een ruim appartement op de tweede etage. Mevrouw is doof en dementerend. Ook lijdt ze aan nog andere kwalen en ongemakken.

Al zeven jaar woont mevrouw hier. Intussen raakte haar vloerbedekking compleet vervuild met vieze vlekken en zelfs maden. Dit ging van kwaad tot erger uiteindelijk begon de hele vloer heftig te stinken. De penetrante stank was zelfs buiten haar woning storend voor anderen. Diverse buren begonnen hier over te klagen. Met als gevolg dat de Vereniging van Eigenaars een klacht indiende. Mevrouw was echter niet capabel om dit probleem zelf op te lossen. Een bruikbaar netwerk voor schoonmaakhulp ontbrak. Doordat deze vrouw van haar AOW uitkering moet rond komen was er geen geld om dit te laten doen.

Veel vies vloeroppervlak
De hulpvraag: “Wie reinigt 100 m² vloerbedekking grondig?” belandde bij ons via een begeleidster van Actief Zorg. Stichting ANDERS ging daarna op huisbezoek en was direct overtuigd van de ernst van deze uiterst onhygiënische situatie.

Wij benaderden onze partner Bright & Clean B.V. uit Papendrecht. Ton wilde absoluut dit probleem effectief aanpakken. Zodoende kon Bright & Clean in één flinke schoonmaaksesssie de gehele vloerbedekking grondig reinigen op professionele wijze. Hiervoor werd een speciale schoonmaakmachine ingezet. Deze partner kreeg een goed gevoel toen de hele vloer weer helder en schoon was. Ook Actief Zorg was opgetogen over de gereinigde vloer die weer fris rook. De reden dat is gekozen voor reiniging in plaats van het vervangen van de vloer is omdat de verwachting is dat Mevrouw uiteindelijk, door de toename van haar klachten, in een verpleegtehuis kan worden opgenomen.

Schoonmaken maakt…
Mevrouw was erg blij met deze mega schoonmaakbeurt. Eigenlijk was ze door schaamte en bescheidenheid in haar leven nogal zorgmijdend geweest. Hierdoor vroeg ze gewoon niet om hulp terwijl dit hard nodig was. Des te beter dat ze nu zo fijn is geholpen. Door de inzet van onze partner en Actief Zorg is de vloer nu weer ‘Bright & Clean!’. Opnieuw kwamen er verfrissende verbindingen tot stand tussen maatschappelijk werk en een sociale ondernemer. Geven maakt rijk, schoonmaken ook!

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilliger Richard Koekkoek.


Meer van dit soort bijzondere geef-verhalen lezen?
Hou dan vooral ook onze Facebookpagina in de gaten.
Bezoek onze Facebookpagina

 

Share