Eindelijk fysiotherapie

Eindelijk fysiotherapie

Een moeder van een gezin uit Sliedrecht trok aan de bel over pijnklachten van haar zoon. Al sinds november vorig jaar had hij last van zijn schouder. Soms ging zijn arm  spontaan uit de kom. De huisarts werd bezocht die terecht doorverwees naar een fysiotherapeut. Echter worden deze kosten niet meer vergoed. Mevrouw had helaas geen geld voor deze specialistische hulp.

Het probleem bleef bestaan maar als zijn arm niet uit de kom was dan bleef de pijn weg. Echter na drie keer de arm uit de kom in korte tijd was de maat vol. Dit kon zo niet langer! Moeder wist de hulpvraag in te dienen via onze website. Later belde de zoon ons. Zijn taal is nog erg in ontwikkeling maar wat knap dat hij zich goed verstaanbaar weet te maken.

Partner toont zorg en begrip
Stichting ANDERS onderkende de ernst van deze hulpvraag want de pijn en het ongemak duurde al maanden. Een fysiotherapeut was hard nodig. Partner FysiOost in de Papendrechtse wijk Oostpolder werd benaderd. Eigenaresse, Els Kommer-Kraaijeveld reageerde direct hulpverlenend en wilde de zoon van mevrouw graag zien. Er werden snel afspraken voor hem gemaakt en uiteindelijk kwam hij twee keer op afspraak bij Els voor fysiotherapie. Hij kreeg passende oefeningen opgedragen die hij netjes thuis uitvoerde. Al na zijn tweede bezoek was hij klachtenvrij en kon hij zelfs weer sporten. Zodoende is de behandeling voorlopig gestaakt maar als het nodig is kan hij altijd bellen.

Heilzame verbinding
Moeder en zoon zijn erg blij dat hij nu eindelijk pijnvrij is. Graag wil hij iets terugdoen. Naar een haalbare Pay It Forward wordt nog gekeken. Opnieuw kwam er een mooie verbinding tot stand middels een begripvolle partner. Els Kommer bekommert zich met passie om arm, schouder en kom!

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilliger Richard Koekkoek


Op 11 september organiseren wij een inspirerend seminar met Omdenken!
Wil jij er ook bij zijn en door je aanwezigheid het werk van ANDERS ondersteunen?
Klik hier voor tickets en meer informatie

Share