Soms krijg je als Stichting ANDERS een vraag binnen die op heel korte termijn opgelost moet worden. Zo ook de hulpvraag vanuit een ambulant ondersteuner van Stichting Agathos uit Zwijndrecht. Zij zochten mankracht en een verhuiswagentje voor een vader met 2 zoons.

Uitdaging
Door allerlei omstandigheden en tegenslagen en een lichamelijk beperking was meneer het overzicht kwijt over zijn verhuizing en dit leverde hem heel veel stress op. Daardoor konden ook zijn kinderen tijdelijk niet meer bij hem wonen. Hulp uit de omgeving was er niet en meneer moest zijn huis uit omdat het huis verkocht was. Er waren al heel veel organisaties benaderd om te helpen bij deze verhuizing, maar geen van alle kon op zo’n korte termijn iets betekenen. Via via kwam stichting Agathos dus bij ons terecht met deze hulpvraag. Ook voor ons een uitdaging!

Handen uit de mouwen
Gelukkig was BVP Verpakkingen uit Dordrecht zonder aarzelen bereid om deze meneer te helpen. Verhuisdozen waren niet nodig van deze verpakkingsspecialist, maar de enthousiaste vrijwilligers uit het bedrijf waren meer dan bereid om letterlijk hun handen uit de mouwen te steken. Na een gezamenlijke maaltijd hadden deze 6 mannen in no time de klus geklaard. Het vrachtwagentje van BVP werd volgeladen met alles wat nog in het oude huis stond. Zelfs kasten werden uit elkaar gehaald en in het nieuwe huis weer in elkaar gezet! Wat een ontzorging voor dit gezin! Soms is het feit alleen al dat je weet dat er hulp komt genoeg om de draad van je leven weer zelf op te pakken. Dat je als hulpvrager er niet alleen voor staat, maar dat er mensen of ondernemers zijn die je willen helpen, op welke manier dan ook. Dus bij deze een bedankje voor al onze betrokken ondernemers: jullie maken de wereld een stukje mooier!

Dit verhaal is geschreven door onze coördinator Anja van Erk.

Meer van dit soort bijzondere geef-verhalen lezen?
Hou dan vooral ook onze Facebookpagina in de gaten.
Bezoek onze Facebookpagina!