Complexiteit is een gemene deler in de levens van mensen met wie we werken. Gebrek aan eigen financiële middelen en het gemis van een stabiel netwerk komt elke keer weer terug. Hoe je daar als mens op reageert, daar zit verschil in. Zo mocht ik een tijdje oplopen met Lotte. Zij heeft zo’n tanden-op-elkaar-en-door instelling. Wel met het gevolg dat, zodra ze even stilstaat en we elkaar aankijken, haar ogen al snel vollopen met tranen. En dan weer door. Met maar één doel: haar kinderen het best mogelijke bestaan te geven wat ze hen kan bieden. Een bestaan wat met haar partner samen niet lukte: een veilige, geweldloze omgeving.

Hoe het allemaal begon
Door een naar voorval komt ze onder toezicht te staan van Homerun Forensische Zorg Drechtsteden. Vanuit hen krijgt ze extra aandacht en begeleiding om verder te bouwen aan een stabiel bestaan. Aan stabiliteit ontbrak het, zeker toen haar ex nog thuis woonde. Na zijn vertrek krijgt ze de mogelijkheid om te verhuizen naar een eengezinswoning in een andere plaats. Een kans op een nieuwe start, ver weg van de trauma’s die zijn opgelopen in hun oude woning.

Deadline
Als mensen uit onze doelgroep gaan verhuizen is vaak al  direct een hele duidelijke deadline: het einde van de maand. Alles om te voorkomen dat er dubbele huur betaalt moet worden want die financiële ruimte is er niet. Ze had goed contact met buren die haar, na alles, ook de best mogelijke start wensen. Dankzij de bus via onze partner van Gent Autoverhuur kan ze met hun hulp in één dag een groot deel van haar spullen over brengen.

Wegloopgevaar
Aan haar twee kleintjes heeft ze haar handen vol. Dat ze nu een tuin heeft is een verademing maar de woning is opgeleverd zonder schutting dus daarmee ontstaat er direct een nieuwe uitdaging. Eén die Art Verde B.V. wel aan wil gaan. Dankzij het materiaal vanuit onze partner Tegelhandel Boer wordt de tuin dichtgemaakt. Als ouder kom je al snel oren- en ogen tekort dus hiermee wordt een grote zorg weggenomen. De kinderen kunnen nu veilig buiten spelen.

Niet goed maar heerlijk!
Twee van de drie kinderen sliepen al een tijdje op een dun matras, iets anders was er niet. Toen we moeder vroegen wat er nog meer nodig was voor een goede start was dit een grote wens. Morgana Hendrik-ido-Ambacht realiseerde dit voor hen. De dag na de bezorging kregen we een appje van hun moeder. Ze liet weten dat haar tienerzoon had gezegd niet goed maar heerlijk te hebben geslapen.

Eind goed, al goed?
Onze inzet voor haar stond op het punt om te worden afgesloten tot ik wederom de naam van de hulpverlener zag verschijnen als binnenkomend belletje. Bleek dat het aansluiten van elektrische fornuis ingewikkelder was dat gedacht. Op dit moment kookte ze al zo’n twee maanden op haar 1-pits kookplaat.  En dat zou zonder inzet van een professional dus ook niet veranderen. Gelukkig was Oostendorp NL bereid om diezelfde week het probleem te verhelpen. Het kostte de monteur een ochtend werk maar aan het eind van die dag kon ze weer een fatsoenlijke maaltijd koken. Dus ja, mede dankzij de inzet van al deze partners: eind goed, al goed.