Een vrouw uit Dordrecht probeert haar leven weer op te pakken na haar scheiding en het verlies van haar zoon. Zij is pas verhuisd naar een nieuwe woning. Mevrouw moet nu op de been zien te blijven van slechts € 50,- per week. Terwijl er nog veel moet gebeuren in haar nieuwe huis.

‘Als dit nou geregeld zou zijn…’
Ze zeggen het vaak tegen elkaar, haar begeleider en de hulpvrager ‘als dit nou geregeld zou zijn…’. Er moeten nog een aantal grote spullen worden verhuisd. In de slaapkamer moet het laminaat nog worden gelegd. De plafondlampen moesten nog worden ophangen en de kabel van de wasdroger mist een stekker. Mevrouw kon deze zaken niet zelf oplossen terwijl haar ex partner lichamelijk beperkt is. Samengevat had zij geen netwerk en geen geld om haar huis woonklaar te maken. De ambulant begeleider van het ASVZ trok daarom aan de bel. Tijdens het huisbezoek van Stichting ANDERS werd duidelijk dat er passende hulp op meerdere fronten nodig was.

Dubbele ondersteuning
Het was noodzakelijk om twee partners te betrekken in deze situatie. We namen eerst contact op met onze partner Officious uit Papendrecht. Daarnaast contacten we partner Electronic Power Control BV uit Sliedrecht. Deze bedrijven namen onderling contact op met elkaar om de klussen af te stemmen en wat bleek, onze contactpersonen Andries de Rover (EPC) en Bert de Rover (Officious) zijn familie! Samen met hun collega’s kwamen zij in actie. Een spannende dag voor Mevrouw met zoveel vreemde gezichten in huis. Haar hulpverlener was er heel de dag om haar te steunen, ‘kom op, we moeten hier doorheen’. Officious verhuisde de huisraad keurig met een busje naar de nieuwe woning van Mevrouw. Ondertussen legde EPC de vloer in slaapkamer, werden de lampen opgehangen en werd de stekker van de droger aangepakt. Als dank werden de mannen verwend met een heerlijke portie kibbeling

Achteraf reageert een medewerker van EPC ‘Sommige mensen zit het niet echt mee. Triest om dat zo van dichtbij te zien. Vaak zie je dat ze ook een klein netwerk hebben waardoor ze er echt alleen voor staan. Mooi om te zien dat wat je doet echt effect heeft op het leven van een ander. We hebben het graag gedaan!’.

Dubbele tegendaad
Het is mooi dat de hulpvraagster maar liefst twee tegenprestaties verricht als Pay it Forward. Zij is vrijwilliger in de keuken van een verzorgingstehuis. Hier doet zij heel nuttig werk zoals afwassen en eten uitdelen. Ten tweede maakt zij schoon bij een andere cliënt van haar ASVZ begeleidster. Mevrouw heeft van twee kanten hulp ontvangen en van twee kanten hulp teruggegeven. Het Stichting ANDERS principe dat geven rijk maakt, komt ook in dit verhaal weer sterk naar voren.

Dit verhaal is geschreven door onze vrijwilliger Richard Koekkoek.

 

Meer van dit soort bijzondere geef-verhalen lezen?
Hou dan vooral ook onze Facebookpagina in de gaten.
Bezoek onze Facebookpagina