Bijzondere ondersteuning en ontmoeting tussen Syrië, Papendrecht & Ridderkerk

Bijzondere ondersteuning en ontmoeting tussen Syrië, Papendrecht & Ridderkerk

Verbinden en elkaar verrijken. Daar houden we van bij ANDERS. Zo beseffen we ons goed dat er heel wat groepen in de samenleving zijn die elkaar niet dagelijks ontmoeten of leren kennen. Zo ook bijvoorbeeld statushouders en ondernemers.

Contact en advies
We ontvingen de vraag via stichting Werkbank Drechtsteden. Ze waren daar al langere tijd in contact met de jonge ondernemer Rateb, die een levensmiddelen winkel opende in Papendrecht. Hij ontvluchtte het oorlogsgeweld in Syrië met zijn gezin, wilde graag een nieuw bestaan opbouwen en opende een winkel. Eerder dit jaar werd zijn winkel nog opengebroken, werd hij bestolen en werd de zaak overhoop gehaald. Toch ging Rateb met hulp van dorpsgenoten stug door. Een ondernemer met veerkracht! Zijn winkel loopt aardig maar Nederlands ondernemerschap is toch weer iets anders dan in Syrië. Wie helpt hem hier verder met contact en advies?

Ondernemerschap gezocht
We doken ons netwerk in en al snel zochten we een aantal maanden geleden contact met Joost de Schepper, directeur van eMJe uit Ridderkerk. Dit bedrijf is gespecialiseerd in elastische kousen en borstprothesen. Prachtig dat ook die inzet kan worden gematcht met een hulpvraag, maar in dit geval mochten we de ervaring en het ondernemerschap van Joost koppelen aan de jonge Rateb.

Ontmoetingen met waarde
Er ontstond contact, er kwamen bezoekjes aan de winkel, er werd meegedacht hoe te investeren in de winkel, én Joost besloot Rateb te ondersteunen met middelen voor betere marketing en reclame van de winkel. Bijzonder dat we mensen met elkaar mochten verbinden die elkaar waarschijnlijk nooit hadden ontmoet of van elkaar zouden hebben gehoord, maar die nu enthousiast zijn over elkaars verhaal en leven. Dat creëert waarde aan alle kanten. Dat maakt rijk.

  • De foto’s bij dit verhaal zijn gemaakt door onze vrijwilligster Lisette den Hollander van Lizz Fotografie.
  • Op de foto boven dit verhaal: Joost de Schepper bij de winkel van Rateb.
  • Op de foto onderaan deze pagina: Rateb in zijn winkel. Deze foto is gemaakt door Richard van Hoek en was onderdeel van dit artikel.
Heb je al gehoord over ons seminar Nederland = ANDERS met Jan Peter Balkenende?
Klik HIER voor meer info, bestel snel een kaart en ondersteun ons werk!

Share