Bij Stichting ANDERS Amstelland kwam een hulpvraag binnen, om voor een uit Syrië gevlucht gezin twee fietsen te regelen. Fietsen voor twee tieners, die elke dag vanuit Aalsmeer naar de middelbare school in Amstelveen moeten. De huidige vervoermiddelen waren “barrels” van fietsen met allerlei gebreken. De fietsen hadden géén licht, géén spatbord, géén kettingkast, géén werkende versnelling en nog meer defecten. Gezien de financiële situatie van het gezin klopten ze, helaas zonder resultaat, bij de gemeente aan. Via de maatschappelijk werker van Participe Amstelland werd ANDERS Amstelland benaderd voor deze hulpvraag.

De lokale ondernemers in Amstelland, in dit geval fietsenwinkels, hadden helaas niet de juiste inruilfietsen staan om de broer en zus direct van dienst te kunnen zijn. Mede vanwege de dagelijkse veiligheid en daarmee de urgentie, ver fietsen naar school in de donkere en gladde dagen van deze periode van het jaar, hebben we iemand bereid gevonden om de hulpvraag toch snel op te lossen.

Toen een particulier hoorde van deze hulpvraag vond hij de nood zo hoog dat hij twee prachtige fietsen heeft gedoneerd. Nu gaan de twee tieners weer dagelijks geheel veilig op weg van en naar hun middelbare school in Amstelveen. Een mooie oplossing voor een urgente hulpvraag, waar normaal gesproken ondernemers worden gezocht die hun product of dienst om-niet beschikbaar willen stellen. Eind goed al goed en een grote glimlach van broer en zus.