Alblasserdamse steun voor Dordts gezin

Alblasserdamse steun voor Dordts gezin

Door een reorganisatie raakt een vader zijn baan en daarmee stabiel inkomen kwijt.  Vervolgens raakt door zware gezondheidsproblematiek het hele gezin in een negatieve spiraal en in de rode cijfers. Een gedwongen verkoop van het huis is het gevolg. Een verdrietige situatie die uiteindelijk ons allemaal kan overkomen. Wat is het toch fijn als er op zo’n moment ook lokale ondernemers klaar willen staan om te steunen tijdens nood.

Hulpvraag met urgentie
Het gezin krijgt met urgentie een huurwoning in Dordrecht toegewezen. In zo’n situatie mag je de aangeboden woning niet weigeren, maar wel lastig als er dan geen vloer aanwezig is, simpelweg omdat de kosten niet te dragen zijn voor het gezin. We ontvingen de hulpvraag en al snel ging een van onze vrijwilligers langs om de situatie te bekijken en begrijpen.

Alblasserdamse plinten
Stichting ANDERS benaderde vervolgens partner Cees den Breejen woningstoffering met de hulpvraag en die wist de nood direct te koppelen aan een gebruikte maar nog prachtige laminaatvloer die ze hadden klaarliggen voor een goede bestemming. De afmetingen bleken precies genoeg voor de beneden verdieping. Niet veel later werd de vloer tot in de woonkamer thuisbezorgd. Zelfs de plinten werden door de winkel bijbesteld omdat ze het gezin graag een goede start wilden geven.

Opnieuw een mooie verbinding tussen een lokale nood en de bereidheid van een ondernemers om het verschil te maken. Opnieuw een verhaal waar onze missie in de praktijk tot leven komt.


Heb je al gehoord over ons seminar ANDERS Ondernemen met Dr. Ben Tiggelaar?
Klik HIER voor meer info.

ANDERS_seminar_BenTiggelaar_2017_ticketbanner_v2

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *