Aan de kant met de horror plant!

Aan de kant met de horror plant!

Een 70-jarige man uit Rotterdam woont al ruim 25 jaar alleen en kampt met een aantal mentale blokkades. Er moet veel gedaan worden in en om het huis, maar dit overziet meneer zelf niet. Ook de woningcoöperatie klopt bij meneer aan dat hij zijn tuin moet aanpakken, omdat er anders consequenties volgen. Meneer zelf is fysiek niet in staat om dit zelf te doen. Toch moet er op korte termijn een oplossing komen. Meneer zijn begeleider van het CVD riep onze hulp in. 

Japanse Duizendknoop wat nu!?
Tijdens het huisbezoek vertelt meneer dat hij een klein sociaal netwerk heeft, maar wel schaakles geeft aan kinderen. Gedurende het bezoek vertelt meneer over zijn tuin die hij al meerdere keren met hulp van begeleiding heeft aangepakt, maar wat een terugkerend onderwerp is. In meneer zijn tuin stond namelijk een Japanse Duizendknoop, een heel hardnekkige plant. Zodra deze met hulp van anderen was aangepakt kwam de plant weer terug. Meneer kreeg zelfs last van stress, helemaal nu de woningcorporatie er ook nog druk achter zette. Wat nu? 

Wie durft het aan?
Al snel was het duidelijk dat de tuin aangepakt moest worden. Een aantal hoveniers zijn gebeld, maar zodra de naam ‘Japanse Duizendknoop’ viel er een stilte. Zelfs de hoveniers gaven aan dat dit een ontzettend moeilijke plant is die bijna niet uit te roeien is. Maar toen was daar Hoveniersbedrijf Tim Kok! Tim maakte wat tijd vrij in zijn agenda en heeft de tuin aangepakt. Een daadkrachtige inzet namens deze partner uit ons groeiende ondernemersnetwerk. Meneer heeft nu weer een nette tuin waar geen Japanse Duizendknoop meer in staat.

Er wordt nagedacht over een langetermijnplan voor de tuin. Voor nu is het een prachtig resultaat dat deze serieuze zorgen bij meneer kunnen verdwijnen en dat er overzicht voor in de plaats mag komen.

Hierbij een foto van het eindresultaat!

Dit verhaal is geschreven door onze stagiaire Ruth Bot


Ken jij Rotterdamse Hulpverleners die in het zonnetje gezet moeten worden?
Nomineer hem of haar dan als hulpverlener van het jaar!
www.stichtinganders.nl/stem 

Share